Kwaliteit verbeteren 11 woningen naar Energielabel B

Kwaliteit verbeteren 11 woningen naar Energielabel B

Op dit moment zijn we bezig om de kwaliteit van een aantal woningen aan it Harstepaad en it Leech te Eastermar te verbeteren. Dit gebeurt in opdracht van woningcorporatie WoonFriesland.
De werkzaamheden betreffen nu vooral de buitenkant van de panden.

Alle dakpannen en panlatten zijn vernieuwd. De goten en windveren zijn vervangen voor een aluminium, onderhoudsarme variant. Tussen dak en dakpannen is een 10 centimeter dikke isolatielaag aangebracht. Ook dakramen zijn vernieuwd incl. isolatieglas.
Aardig om te melden is het feit dat we er in geslaagd zijn om binnen het budget dat voor de woningen beschikbaar was te kunnen kiezen voor traditionele, gebakken pannen in plaats van de goedkopere betondakpannen. Voor straat- en dorpsaanzicht een mooi pluspunt.

Na de bouwvak gaan we binnen aan de slag. Badkamer, keuken, toilet worden aangepakt. Alle plafonds worden vervangen. Om energielabel B te kunnen bereiken worden de muren en vloeren van spouwisolatie voorzien en de ramen vervangen voor hoogwaardig isolatieglas. Ook krijgen de woningen nieuwe mechanische ventilatie.
Kortom; de woningen worden volledig onder handen genomen en qua materiaalgebruik, isolatie en voorzieningen opgewaardeerd naar de huidige norm en klaar voor jaren woonplezier.