Bijzonder concept: het regisseurshuis

Bijzonder concept: het regisseurshuis

Eensgezinswoning en appartement onder één dak

Traditionele huizen zijn ingedeeld voor het wonen met één, traditioneel samengesteld gezin.
Maar stel nu dat u uw moeder en/of vader bij u in wilt laten wonen zonder alle privacy kwijt te raken? Of dat u de zorg heeft over iemand voor wie volledig zelfstandig wonen geen optie is?

Vier bouwbedrijven, waaronder Bouwbedrijf Swart, en een architectenbureau hebben een nieuw woonconcept ontwikkeld waarbij het meergezinswonen geen praktische problemen oplevert maar juist voordelen. Dit nieuwe concept bestaat uit een flexibel opgezette woning waarin de bewoners letterlijk de regie in handen nemen en houden over leven, wonen en woonplezier.

Regie over uw woonwensen

Bij het ontwikkelen van het Regisseurshuis, zoals dit nieuwe type woning heet, is de opzet om zoveel mogelijk de voordelen van bij elkaar wonen te benutten, zonder de privacy uit het oog te verliezen. De woning bestaat uit een eensgezinswoning en appartement onder één dak. De indeling is flexibel, dat wil zeggen dat al uw woonwensen, welke faciliteiten gedeeld worden en welke juist niet, gerealiseerd kunnen worden. U bent de regisseur van uw eigen woonruimte!

De grootouders zien hun kleinkinderen opgroeien en voor hen is het een prettig idee om dichtbij de kinderen te wonen, mocht er later hulp nodig zijn om thuis te kunnen blijven wonen.

Bijzondere financiering

Deze bijzondere manier van wonen, vraagt ook om een bijpassende financieringsvorm die optimaal gebruik maakt van de financiële en fiscale mogelijkheden. Kenmerkend voor de financiering is dat iedere hypotheek voor dit project uniek is. De één wil immers liever aan de ouders verhuren en de ander wil graag gezamenlijk kopen. Speciaal voor het Regisseurshuis wordt door Huis & Hypotheek Franeker een persoonlijke hypotheekvorm ontwikkeld die is afgestemd op meergezinswonen.

Bent u nieuwsgierig geworden?

Download de PDF-jes op de website van regisseurshuis.nl en lees dan de volledige informatie over deze nieuwe manier van wonen!

Heeft u vragen? Stel ze meteen en vrijblijvend.

Kernwoorden: meergeneratiewoning, meergezinswoning, (groot)ouders en kinderen in één huis, zorgappartement aan huis, wonen met een handicap

Naar boven