Bouw gebruiksenergieneutrale houtskeletbouwwoning

Bouw gebruiksenergieneutrale houtskeletbouwwoning

Daar één van de twee kavels op Buitenplaats Heechsân verkocht is, zijn we inmiddels druk bezig om op deze prachtige locatie een woning met jaren ’30 uitstraling te bouwen. We maken gebruik van het in eigen huis ontwikkelde gebruiksenergieneutralehoutskeletbouw principe. Na het grote succes van de eerste gebruiksenergieneutrale woning van Tytsjerksteradeel hebben wij besloten om dit concept verder te ontwikkelen en ook deze woning, in overleg met de opdrachtgever, volgens dit principe te bouwen.

Optimale isolatie
Omdat de woning in onderdelen in onze eigen werkplaats wordt geprefabriceerd, is de kwaliteit het hoogst mogelijk. We maken gebruik van extra dik isolatiemateriaal en een luchtdichte schil. Een betere isolatie van dak en wanden is daarmee bijna niet mogelijk.
In de fotoreportage zijn we bezig met de dakconstuctie. Het totale dak bestaat uit 28 onderdelen die allemaal genummerd zijn. Op basis van de bouwtekening en de benummering kan de contructie als een puzzel in korte tijd elkaar worden gezet; ook een groot voordeel van houtskeletbouw.

Bijzondere locatie
Deze woning heeft een inhoud van ongeveer 1340 m3, het kavel is 4200 m2 met een eigen oprijlaan!
De locatie waar de woning wordt gebouwd is absoluut uniek te noemen. De voormalige rozenkwekerij is herontwikkeld door bouwbedrijf Swart tot een locatie met bestemming voor twee woningen. Aangezien het beleid van de gemeente(n) is dat er niet meer mag worden uitgebreid, zullen deze locaties in de toekomst zeer schaars worden.

Bent u geïnteresseerd in nieuwbouw van een gebruiksenergieneutrale woning, neem dan vrijvblijvend contact op.
Meer informatie over het nog vrije kavel op Buitenplaats Heechsân vind u hier.