Renovatie 39 woningen Westereen

Renovatie 39 woningen Westereen

Aan de Parkloane en de Conradstrjitte in de Westereen (Zwaagwesteinde) hebben we 39 woningen uit de jaren ’50 aan het gerenoveerd in opdracht van woningcorporatie Thús Wonen.
Het doel was dat na de renovatie de huizen weer 20 jaar mee kunnen en dat niet alleen; door isolatiemaatregelen worden de woningen ook een stuk energiezuiniger (B-label).Het project had een speciale aanpak nodig omdat de bewoners tijdens de, toch wel ingrijpende, renovatie in de woning blijven wonen.

Aangezien er veel zaken aangepakt werden, vroeg dit veel extra aandacht van onze medewerkers. Niet alleen moeten de werkzaamheden technisch goed uitgevoerd worden, er kwam ook een sociaal- en communicatief aspect bij kijken. Onze mensen konden niet naar eigen inzicht aan de slag; er moest constant overleg worden gevoerd over waar wat en wanneer gebeurd. Met name de uitvoerder had hier een grote rol in omdat hij het aanspreekpunt van de bewoners is. Per woning werden nooit meer dan twee ruimtes tegelijk aangepakt om het voor de bewoners nog enigszins leefbaar te houden.

De woningen werden aan de buiten-en binnenkant aangepakt. Alles wat niet meer up-to-date is, kreeg aandacht. Aan de binnenkant zijn dit de keukenblokken, tegelwerk, plafonds, toilet en badkamer, meterkast, enz. Mochten deze genoemde zaken niet recent zijn verbeterd (dit kan per woning verschillen), dan werd in overleg deze zaken vernieuwd.

Aan de buitenkant van de huizen gebeurde ook veel zoals spouwmuurisolatie, dak- en vloerisolatie en worden de daken van nieuwe dakpannen voorzien. Al het voegwerk werd nagekeken en zonodig vernieuwd. Dit geldt ook voor kozijnen en raamwerk. Alle ruiten werden vervangen door HR++ glas.

Al met al een een flinke klus en voor de bewoners een ingreep met de nodige impact. Daarom hebben onze mensen voor dit laatste veel aandacht zodat én opdrachtgever én bewoners terug konden kijken op een fraai resultaat.

Klik op de foto’s voor een vergroting: