Restauratie interieur kerk Ureterp opgeleverd

Restauratie interieur kerk Ureterp opgeleverd

Al eerder in onze berichtgeving hebben we melding gemaakt van een mooi restauratieproject, de Protestantse kerk te Ureterp. Het project is nu klaar en tot volle tevredenheid van de opdrachtgever.

Aardig om te vermelden zijn de volgende details:

Luchtroosters; Om luchtcirculatie onder de nieuwe houten vloer te creëren waren er luchtroosters nodig. Dit kunnen uiteraard geen moderne roostertjes zijn. We hebben uit gietijzer naar oud model luchtroosters laten maken en deze op een dergelijke manier geplaatst dat het net lijkt of hebben ze er altijd zo gezeten. Om de luchtgaten te realiseren moest er door de muur van den kerk geboord worden; geen gemakkelijke klus want de muren zijn anderhalve meter dik!

Herenbanken.
Een aantal van de oude herenbanken waren niet meer bruikbaar. We hebben het zo opgelost door de nog bruikbare banken rechts (als je in de kerk binnenkomt) te plaatsen en een kopie van deze banken te maken voor de linkerkant. De kopie herenbanken zijn gemaakt van andere houten kerkbanken die niet meer gebruikt werden. Tot en met het hang- en sluitwerk van de deurtjes en de fraaie sierknoppen is alles precies nagemaakt.

Lichtplan
Een systeem van spots en lampen zorgt er voor dat details van het interieur van de kerk prachtig uitkomen.

De foto’s van het uiteindelijke resultaat spreken voor zich…