Drie appartementen Leeuwarden

Drie appartementen Leeuwarden

In opdracht van woningcorporatie WoonFriesland hebben we in een bestaand pand aan het Noordvliet te Leeuwarden drie appartementen gerealiseerd. De locatie is uniek te noemen: dicht bij het centrum, op een plek met historie. Het pand staat onder de inwoners van Leeuwarden bekend als Hout van Bob, vernoemd naar de desbetreffende doe-het-zelf winkel onder de appartementen.

WoonFriesland heeft het pand destijds overgenomen van de particuliere eigenaar en schreef een prijsvraag uit onder een aantal aannemers om het pand te verbouwen tot drie volwaardige appartementen, voorzien van moderne isolatie, mechanische ventilatie, etc.
Ons bouwbedrijf ontwikkelde een bouwplan en kwam als meest gunstige uit de bus. We kregen de opdracht!

Voordat er met de verbouw begonnen kon worden moest het pand van binnen eerst volledig gestript worden. 40 jaar ‘geschiedenis’ moest worden verwijderd en dat leverde maar liefst 120 m3 oude vloeren, betimmering, enz. op. Nadat de constructie voor de nieuwe vloeren klaar was, zijn aan de binnenkant voorzetwanden geplaatst, nodig voor de moderne muurisolatie.

Elk appartement bestaat uit een woonkamer met open keuken, badkamer, 2 slaapkamers en ruime balkons. De balkons zijn onderdeel van het platte dak aan de achterkant van het pand.
Behalve de drie appartementen zijn op de begane grond drie bergingen en meterkasten gemaakt en een centrale ingang met trappenhuis.

Ondanks de grondige verbouwing heeft het pand aan de buitenkant haar karakteristieke uitstraling volledig kunnen behouden.