Genomineerden Ondernemersprijs Tytsjerksteradiel 2019 bekend

Genomineerden Ondernemersprijs Tytsjerksteradiel 2019 bekend

Gemeente Tytsjerksteradiel en Rabobank Drachten Noordoost Friesland organiseren dit jaar voor de eerste keer de Ondernemersprijs Tytsjerksteradiel. Met dit initiatief willen de beide organisatoren hun waardering voor het bedrijfsleven in de gemeente uitspreken. De prijs past bij een gemeente die zich voor de 2e keer op rij de meest MKB-vriendelijkste gemeente van Fryslân mag noemen.

Aanmeldingen

Tot 1 oktober hebben ondernemers, inwoners en verenigingen van dorpsbelangen ondernemers aangemeld voor de Ondernemersprijs 2019. Het gaat om ondernemers die in hun bedrijfsvoering onder andere aandacht hebben voor duurzaamheid, innovatie en maatschappelijk betrokken zijn. Uit een groot aantal aanmeldingen heeft de jury drie ondernemingen voor de categorie kleinbedrijf en drie ondernemingen voor de categorie middenbedrijf geselecteerd.

Genomineerden

Voor de categorie kleinbedrijf zijn de genomineerden in willekeurige volgorde: De Timmermantsjoender uit Garyp, Brasserie Om de Dobben en Meubelfabriek Westra uit Burgum. De genomineerden voor de categorie middenbedrijf in willekeurige volgorde zijn: Bouwbedrijf Swart uit Eastermar, Solidd Steel Structures uit Sumar en Frisia Bergum uit Burgum. Het zijn stuk voor stuk toonaangevende bedrijven uit verschillende branches waar we trots op mogen zijn.

Jury

De genomineerden gaan de uitdaging aan om te bewijzen dat zij dé onderneming zijn die aanspraak maakt op deze eervolle prijs binnen hun categorie. De onafhankelijke jury voor de Ondernemersprijs bestaat uit de ondernemers Simon Soet, Gretha Hoogland, Marijke Dikkerboom, Durk Mous directievoorzitter Rabobank en burgemeester Jeroen Gebben. De jury brengt de komende weken de genomineerde ondernemers een bedrijfsbezoek en bepaalt uiteindelijk welke twee ondernemingen de prijs in ontvangst mogen nemen. Glaskunstenaar Jan Hooghiemstra uit Oentsjerk heeft speciaal hiervoor een prachtige bokaal ontworpen. Naast de juryprijs mag ook het publiek een stem uitbrengen. Zij bepalen wie van de zes genomineerde ondernemingen de publieksprijs in ontvangst mag nemen. De publieksprijs bestaat uit ballonvaart voor twee personen en wordt aangeboden door de Rabobank.

Uitreiking

Op woensdag 13 november worden de winnaars van de Ondernemersprijs Tytsjerksteradiel bekend gemaakt tijdens een speciaal hiervoor georganiseerde ondernemersavond. RTV Kanaal 30 zend de Ondernemersprijs Tytsjerksteradiel live uit.