Al ruim 100 jaar de veelzijdige aannemer uit Eastermar!

Aan de Parkloane en de Conradstrjitte in de Westereen (Zwaagwesteinde) zijn we 39 woningen uit de jaren ’50 aan het renoveren in opdracht van woningcorporatie Thús Wonen.
Het doel is dat na de renovatie de huizen weer 20 jaar mee kunnen en dat niet alleen; door isolatiemaatregelen worden de woningen ook een stuk energiezuiniger (B-label).Het project heeft een speciale aanpak nodig omdat de bewoners tijdens de, toch wel ingrijpende, renovatie in de woning blijven wonen.

Parkloane, de Westereen

Aangezien er veel zaken aangepakt worden, vraagt dit veel extra aandacht van onze medewerkers. Niet alleen moeten de werkzaamheden technisch goed uitgevoerd worden, er komt ook een sociaal- en communicatief aspect bij kijken. Onze mensen kunnen niet naar eigen inzicht aan de slag; er moet constant overleg worden gevoerd over waar wat en wanneer gebeurd. Met name de uitvoerder heeft hier een grote rol in omdat hij het aanspreekpunt van de bewoners is. Per woning worden nooit meer dan twee ruimtes tegelijk aangepakt om het voor de bewoners nog enigszins leefbaar te houden.

De woningen worden aan de buiten-en binnenkant aangepakt. Alles wat niet meer up-to-date is, krijgt aandacht. Aan de binnenkant zijn dit de keukenblokken, tegelwerk, plafonds, toilet en badkamer, meterkast, enz. Mochten deze genoemde zaken niet recent zijn verbeterd (dit kan per woning verschillen), dan wordt in overleg deze zaken vernieuwd.

Aan de buitenkant van de huizen gebeurd ook veel zoals spouwmuurisolatie, dak- en vloerisolatie en worden de daken van nieuwe dakpannen voorzien. Al het voegwerk wordt nagekeken en zonodig vernieuwd. Dit geldt ook voor kozijnen en raamwerk. Alle ruiten worden vervangen door HR++ glas.

Al met al een een flinke klus en voor de bewoners een ingreep met de nodige impact. Daarom hebben onze mensen voor dit laatste veel aandacht zodat én opdrachtgever én bewoners straks terug kunnen kijken op een fraai resultaat.

Klik op de foto's voor een vergroting:

Spouwmuur en dakisolatie, nieuwe pannen
de Parkloane
Voegen nakijken
Kozijnwerk vervangen
Dixi's staan klaar voor de bewoners
Kozijnwerk vervangen
Steigerwerk voor het werk op de daken
Voegen nakijken
Verniewde voegen
Werkzaamheden binnen