Al ruim 100 jaar de veelzijdige aannemer uit Eastermar!

In 2014 kregen wij als bouwbedrijf de opdracht voor een mooi project in Garyp. Het betreft hier de nieuwbouw van een kantoor in combinatie met negen appartementen, in opdracht van Buorren Unreplik Guod B.V. In het kantoor wordt het bedrijf van Bureau Benedictus BV ondergebracht, een bedrijf dat zich bezig houdt met schuldhulpverlening.  Het totale pand bestaat uit gedeeltelijk twee en gedeeltelijk drie bouwlagen, zodat er een speels geheel is ontstaan, passend in de omgeving.

Dorenbos Architecten uit Gytsjerk is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw. Het heeft een rustige maar toch bijzondere uitstraling.  Aan de buitenkant van het pand is namelijk een combinatie van twee soorten leisteen - een mix van Chinese en Spaanse natuurleisteen - als gevelbekleding toegepast. Ook werd er gebruik gemaakt van een speciaal soort metselsteen en red cedar hout.

Binnen in het kantoor valt vooral de toepassing van eikenhout als wandbekleding op. Vooral bij de diverse entree’s, in combinatie met de lichtwerking, zorgt dit materiaal voor een warme sfeer.
De appartementen zijn zo veel mogelijk op het zuiden en westen gesitueerd. De negen huurappartementen zijn dusdanig opgezet dat het mogelijk is om van een 'gewoon' appartement over te schakelen naar een zorgappartement. Bewoners hoeven dan niet te verhuizen op het moment dat zorg noodzakelijk wordt. Het geheel werd gerealiseerd met duurzame materialen en optimale isolatie.

Een jaar na de start van de bouw konden we op 30 oktober 2015 het gehele pand opleveren en kijken vol trots terug op een prachtig en geslaagd project!

IMG5214-01
IMG5208-01
IMG5211-01
IMG5100-01
IMG5193-01
IMG5196-01
IMG5137-01
IMG5205-01
IMG5177-01
IMG5178-01

Zie ook Hoogste punt kantoorpand Benedictus en Politici bezoeken onze bouwlocatie in Garyp.

Al in 2009 waren de plannen klaar voor 4 starterswoningen en 2 vrijstaande woningen aan de Blauhûskamp te Eastermar. Projectontwikkelaar Planmij - waar Bouwbedrijf Swart deel van uitmaakt - had de opdracht gekregen deze woningen te ontwikkelen door het winnen van een prijsvraag, uitgeschreven door de gemeente Tytsjerksteradiel.

Het was een bijzonder en goed geslaagd project waarbij starters de mogelijkheid kregen aangeboden om voor nog geen € 150.000 een energiezuinige twee-onder-één-kap-woning aan te kopen. Deze starterswoningen werden in 2011 opgeleverd.
Links en rechts van de vier starterswoningen was plek voor twee vrijstaande woningen. Door de architectuur van deze woningen in de zelfde stijl te houden als de starterswoningen, ontstaat er een mooi - en evenwichtig straatbeeld. Het heeft even geduurd voordat beide kavels verkocht werden maar onlangs hebben we toch de laatste vrijstaande woning mogen opleveren.  
De woningen zijn gebouwd volgens hoge kwaliteits- en energienormen

We zijn heel blij en trots dat we het totale project, in totaal 6 woningen, op deze manier hebben kunnen realiseren.

IMG5225-01
IMG5229-01
IMG5230-01
IMG5231-01
IMG5237-01
P1220952
P1220954
P1220960
P1220965

Aan de Zevenhuisterweg te Noardburgum staan een aantal woningen in 'Delftse traditionalistische stijl' (Delfts Rood). Het zijn eenvoudige, relatief goedkope, volkswoningen in rode Groninger perssteen. Ze zijn net na WOII gebouwd. Helaas voldoen deze - kenmerkend voor die tijd - sober uitgevoerde woningen niet meer aan de huidige woonkwaliteitseisen. Woningcorporatie WoonFriesland heeft daarom besloten om de bestaande huurwoningen te vervangen door 20 nieuw te bouwen twee-onder-een kapwoningen.

bestaande situatie aan de Zevenhuisterweg te Noardburgumbestaande-situatie2bestaande-situatie3
Foto-impressie van de huidige situatie (klik voor vergroting).

In overleg met o.a. gemeente Tytsjerksteradiel ontwikkelde Planmij een ontwerp voor een traditionele woning met een EPC-waarde  (energieprestatiecoëfficiënt) van 0.6. Deze zeer lage waarde wordt o.a. bereikt door dik uitgevoerde isolatieplaten en een combinatie van radiator- en vloerverwarming. Dit laatste wordt in sociale woningbouw niet vaak toegepast.

Artist-impression-noardburgum
Artist impression twee-onder-één kap woningen Noardburgum.

Plattegrond Noardburgum
Situatieschets

Aan de Grote Hornstweg te Eastermar wordt een particuliere woning gebouwd. Op de foto's is te zien dat de eerste fase, de fundering, klaar is en kan met het metselwerk begonnen worden.

Realisatie woning Grote Hornstweg, EastermarRealisatie woning Grote Hornstweg, EastermarRealisatie woning Grote Hornstweg, Eastermar
Realisatie woning Grote Hornstweg, EastermarRealisatie woning Grote Hornstweg, EastermarRealisatie woning Grote Hornstweg, Eastermar

 

Een aantal fases verder kan het dak geplaats worden. Er wordt gebruik gemaakt van geïsoleerde platen die vooraf op maat gemaakt zijn en reeds voorzien zijn van panlatten. Op deze wijze kan een dergelijk dak in één dag geplaatst worden.

Dak plaatsen particuliere woning Grote Hornstweg, EastemarDak plaatsen particuliere woning Grote Hornstweg, Eastemar_MG_4050-01

_MG_4055-01_MG_4068-01Dak plaatsen particuliere woning Grote Hornstweg, Eastemar

Dak plaatsen particuliere woning Grote Hornstweg, EastemarDak plaatsen particuliere woning Grote Hornstweg, Eastemar

Eind 2009 werd een traditioneel gebouwde paardenstal door ons gerealiseerd naar een ontwerp van Jan Dorenbos uit Oenkerk.
De paardenboxen zijn geplaatst door stallenbouw van der Veer uit Wolvega.
(Klik op de foto voor een vergroting.)

_MG_4689-01_MG_4697-02_MG_4694-01_MG_4834-01_MG_4839

_MG_4850-01_MG_4868-01Nieuwbouw paardenstalpaardenstalpaardenstalpaardenstal