Al ruim 100 jaar de veelzijdige aannemer uit Eastermar!

In het najaar van 2015 hebben we achter een woonhuis te Leeuwarden een nieuwe uitbouw gerealiseerd. Het was een flinke uitdaging want de ruimte achter het huis bleek beperkt. Onze uitvoerder Ruurd Deelstra moest al zijn technische kennis en creativiteit gebruiken om op slechts 19 m2 beschikbare ruimte een slaapkamer, badkamer en berging in te tekenen. Maar het is hem gelukt!

Een aantal van de meest opvallende details welke deze uitbouw zo bijzonder maken:

  • Binnen en buiten is gebruik gemaakt van red cedar bekleding. Binnen voor de grote schuifdeuren (berging), buiten voor de gevel. Op deze manier ontstaat er een fraaie eenheid;
  • In de zijgevel (huiskant) en achtergevel zijn twee kozijnen aangebracht die precies op elkaar uitgelijnd staan. Vanuit de woonkamer komt de uitbouw daardoor veel minder massief over omdat je er als het ware doorheen kan kijken;
  • In de berging zijn cv, wasmachine, droger en koelkast weggewerkt. De grote schuifdeuren geven gemakkelijk toegang;
  • Onder het bed zijn lades gemaakt om optimaal van de ruimte gebruik te maken;
  • Op de koop toe hebben de bewoners er een dakterras bij.

Met veel genoegen kijken we terug op de realisatie van dit project waarbij we onze vakkennis en creativiteit op tot op detailniveau kwijt konden. De opdrachtgever wilde na oplevering benadrukken dat ze zeer tevreden was, ook over de samenwerking en de zorgvuldigheid waarmee het project werd aangepakt. Uiteraard zijn we heel blij met dergelijke respons.

IMG5334-01
IMG5317-01
IMG5318-01
IMG5320-01
IMG5321-01
IMG5322-01
IMG5323-01
IMG5325-01
IMG5328-01

In opdracht van woningcorporatie WoonFriesland hebben we in een bestaand pand aan het Noordvliet te Leeuwarden drie appartementen gerealiseerd. De locatie is uniek te noemen: dicht bij het centrum, op een plek met historie. Het pand staat onder de inwoners van Leeuwarden bekend als Hout van Bob, vernoemd naar de desbetreffende doe-het-zelf winkel onder de appartementen.

WoonFriesland heeft het pand destijds overgenomen van de particuliere eigenaar en schreef een prijsvraag uit onder een aantal aannemers om het pand te verbouwen tot drie volwaardige appartementen, voorzien van moderne isolatie, mechanische ventilatie, etc.
Ons bouwbedrijf ontwikkelde een bouwplan en kwam als meest gunstige uit de bus. We kregen de opdracht!

Voordat er met de verbouw begonnen kon worden moest het pand van binnen eerst volledig gestript worden. 40 jaar ‘geschiedenis’ moest worden verwijderd en dat leverde maar liefst 120 m3 oude vloeren, betimmering, enz. op. Nadat de constructie voor de nieuwe vloeren klaar was, zijn aan de binnenkant voorzetwanden geplaatst, nodig voor de moderne muurisolatie.

Elk appartement bestaat uit een woonkamer met open keuken, badkamer, 2 slaapkamers en ruime balkons. De balkons zijn onderdeel van het platte dak aan de achterkant van het pand.
Behalve de drie appartementen zijn op de begane grond drie bergingen en meterkasten gemaakt en een centrale ingang met trappenhuis.

Ondanks de grondige verbouwing heeft het pand aan de buitenkant haar karakteristieke uitstraling volledig kunnen behouden.

IMG5054-01
IMG5098-01
IMG5052-01
IMG5058-01
IMG5067-01
IMG5069-01
IMG5071-01
IMG5073-01
IMG5078-01
IMG5082-01

In Eastermar wordt in 2015-2016 het voormalige en markante kerkgebouw, aan het einde van de E.M. Beimastrjitte, verbouwd tot het lokale gezondheidscentrum ‘it BetterSkip’. De architect is Auke J. de Vries.
Eén van de meest ingrijpende zaken is het opdelen van het hoge pand in twee verdiepingen. Ook de voorpui krijgt een ander aanzien.

Artist impression it BetterSkip

Voor de renovatie:

Verbouw karakteristie huis Veenwouden - voorafVeenwoudenVeenwoudenVerbouw karakteristie huis Veenwouden - vooraf

Na de renovatie:

Renovatie karakteristie huis Veenwouden - naRenovatie karakteristie huis Veenwouden - naRenovatie karakteristie huis Veenwouden - naRenovatie karakteristie huis Veenwouden - na

Aan de Rengersweg te Oenkerk heeft Bouwbedrijf Swart een karakteristieke boerderij verbouwd tot woonvorm voor begeleid wonen met 14 appartementen. De zorgboerderij is gebouwd in opdracht van WoonFriesland en de JP van den Bent Stichting.
Meer informatie kunt u vinden op de website van it Lijsket: www.itlijsket.nl.

03-06-2010, leeghalen en slopen:

it Lijsketit Lijsketit Lijsketit Lijsketit Lijsketit Lijsketit Lijsketit Lijsketit Lijsketit Lijsket

28-06-2010, inpandig heien:

it Lijsket, heiwerkzaamhedenit Lijsket, heiwerkzaamhedenit Lijsket, heiwerkzaamhedenit Lijsket, heiwerkzaamheden_MG_7963-01it Lijsket, heiwerkzaamheden

08-10-2010, beton storten eerste etage:

0582-hdr-010601-hdr-010614-HDR-01_MG_0554-hdr-01_MG_0670-01

_MG_0708-01_MG_0755-01_MG_0771-02_MG_0794-01_MG_0799-01