Al ruim 100 jaar de veelzijdige aannemer uit Eastermar!

Aan de Parkloane en de Conradstrjitte in de Westereen (Zwaagwesteinde) hebben we 39 woningen uit de jaren ’50 aan het gerenoveerd in opdracht van woningcorporatie Thús Wonen.
Het doel was dat na de renovatie de huizen weer 20 jaar mee kunnen en dat niet alleen; door isolatiemaatregelen worden de woningen ook een stuk energiezuiniger (B-label).Het project had een speciale aanpak nodig omdat de bewoners tijdens de, toch wel ingrijpende, renovatie in de woning blijven wonen.

Parkloane, de Westereen

Aangezien er veel zaken aangepakt werden, vroeg dit veel extra aandacht van onze medewerkers. Niet alleen moeten de werkzaamheden technisch goed uitgevoerd worden, er kwam ook een sociaal- en communicatief aspect bij kijken. Onze mensen konden niet naar eigen inzicht aan de slag; er moest constant overleg worden gevoerd over waar wat en wanneer gebeurd. Met name de uitvoerder had hier een grote rol in omdat hij het aanspreekpunt van de bewoners is. Per woning werden nooit meer dan twee ruimtes tegelijk aangepakt om het voor de bewoners nog enigszins leefbaar te houden.

De woningen werden aan de buiten-en binnenkant aangepakt. Alles wat niet meer up-to-date is, kreeg aandacht. Aan de binnenkant zijn dit de keukenblokken, tegelwerk, plafonds, toilet en badkamer, meterkast, enz. Mochten deze genoemde zaken niet recent zijn verbeterd (dit kan per woning verschillen), dan werd in overleg deze zaken vernieuwd.

Aan de buitenkant van de huizen gebeurde ook veel zoals spouwmuurisolatie, dak- en vloerisolatie en worden de daken van nieuwe dakpannen voorzien. Al het voegwerk werd nagekeken en zonodig vernieuwd. Dit geldt ook voor kozijnen en raamwerk. Alle ruiten werden vervangen door HR++ glas.

Al met al een een flinke klus en voor de bewoners een ingreep met de nodige impact. Daarom hebben onze mensen voor dit laatste veel aandacht zodat én opdrachtgever én bewoners terug konden kijken op een fraai resultaat.

Klik op de foto's voor een vergroting:

Spouwmuur en dakisolatie, nieuwe pannen
de Parkloane
Voegen nakijken
Kozijnwerk vervangen
Dixi's staan klaar voor de bewoners
Kozijnwerk vervangen
Steigerwerk voor het werk op de daken
Voegen nakijken
Verniewde voegen
Werkzaamheden binnen

In de storm van november 2013 is de gevelbekleding van één van de kopse kanten van de Sint Jansbergflat in Drachten beschadigd geraakt. Het betreft een flat van acht verdiepingen.

Omdat twee jaar eerder de andere zijde van de flat succesvol door ons bouwbedrijf werd gerenoveerd, is door de vereniging van eigenaren opnieuw contact gezocht. Na de schade geïnspecteerd te hebben, was ons advies om de gevel niet alleen te renoveren maar ook meteen te isoleren. Dit advies werd overgenomen en hebben we de gevel bekleed met Rockpanel gevelplaten. Dit is een duurzame manier van bekleden die ook nog eens brandveilig is.

Klik op de foto's voor een vergroting.

Rockpanel gevelbekleding
Sint Jansbergflat, Drachten, gevelrenovatie
Sint Jansbergflat, Drachten ,Rockpanel gevelbekleding
IMG7952-01
IMG7954-01

In Drachten worden een 100-tal woningen voorzien van nieuwe dak- en spouwisolatie. De daken krijgen isolerende platen met daarop nieuwe pannen. De woningen zijn eigendom van woningcorporatie Accolade. Als erkend leerbedrijf wordt dit project uitgevoerd in een samenwerking tussen de Praktijkopleiding Bouw en Bouwbedrijf Swart. Op deze manier worden er nieuwe leerlingwerkplekken gecrëeerd en krijgen de leerlingen kans om ervaring op te doen.

_MG_7079-01_MG_7082-01_MG_7086-01_MG_7088-01_MG_7093-01_MG_7101-01

De gevels van een aantal flats in Drachten waren bekleed met tegels. Helaas hielden de tegels niet lang stand, mede door de Hollandse weeromstandigheden. Bouwbedrijf Swart heeft deze renovatie grondig aangepakt door o.a. Rockpanel gevelbeplating toe te passen.

Situatie voor:

Renovatie gevelwanden flats WoonFriesland DrachtenRenovatie gevelwanden flats WoonFriesland DrachtenRenovatie gevelwanden flats WoonFriesland DrachtenRenovatie gevelwanden flats WoonFriesland DrachtenRenovatie gevelwanden flats WoonFriesland DrachtenRenovatie gevelwanden flats WoonFriesland DrachtenRenovatie gevelwanden flats WoonFriesland DrachtenRenovatie gevelwanden flats WoonFriesland DrachtenRenovatie gevelwanden flats WoonFriesland Drachten

Situatie na:

Renovatie gevelwanden flats WoonFriesland DrachtenRenovatie gevelwanden flats WoonFriesland DrachtenRenovatie gevelwanden flats WoonFriesland DrachtenRenovatie gevelwanden flats WoonFriesland DrachtenRenovatie gevelwanden flats WoonFriesland Drachten_MG_3475-01Renovatie gevelwanden flats WoonFriesland DrachtenRenovatie gevelwanden flats WoonFriesland DrachtenRenovatie gevelwanden flats WoonFriesland Drachten